11 May 2012

Kejadian menyayat hati. :(

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh saya ucapkan kepada semua rakan-rakan sekalian.

Sudah sekian lama tidak saya meng'update' blog ini atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan.
Namun setelah diasak,digasak dan didesak oleh bodyguard saya yang bernama Luqman Zuhair,
maka dengan ini saya akan melaksanakan permintaan beliau. This one's for you,dear. (ewahh~)
jap,sape Luqman Zuhair? nah ni gmbaq dia time kuruih dlu. haha :P


ini Luqman

okay,since dah lama ta update blog,of course terlalu bnyk cerita yg di'accumulate'.Lets starts wif the latest.

           Baiklah,so pagi td mummy bangunkan aku suruh hantar Diana pergi sekolah. (uurghh) memikirkan kewajipan sebagai seorang anak perlu membantu ibu bapa,baiklah. Aku bangkit dan pergi menghantar adikku ke sekolah agama. Naik kreta apa? jalan kaki je. skola tu seberang jalan je pun. -_- and masa turun lif tu perut dah tak sedap. Something's wrong somewhere. Takpelah,teruskan perjalanan. otw balik,mummy pesan beli breakfast kat acik jual nasi lemak tu. okay,beli kuih skit and nasi lemak ngn telur+ayam. hoyeahh.
sampai umah je,tak sempat breakfast,terus attack tandas. nah kau,cirit-birit diarrhea. o-kay. =_= dari pagi sampai petang ulang alik gi tandas. shitting shitting shitting. (takpe,sakit penyembuh dosa)



            and so i was shitting until there was nothing left to be shitted. kuar ayaq ja wey. pelik gila. and muntah. not once,not twice but THRICE. omputih kata tiga kali.haa,3 kali muntah. mmg best suma kuaq ikut ataih ,ikut bawah. if u know wat i mean . petang tu daddy balik and we went to clinic. doctor kata food poisoning. rupa2nya acar buah yg aku mkn dah spoiled. dia mcm dah berbuih. myb sbb aku tak store it properly. there goes my acar stock. :'( kena pi penang lagi la mcm ni. :D
 
          the best part of going to clinic is u'll get sweets!!! tapi tadi pergi tak dapat. :( dlu time kecik2 dapat je sugus 2-3 bijik. not fair :'( jadi the only souvenir yang aku dapat is ubat. ok fine -_- 



my new "candies"





yang ORS tu,benda tu mcm serbuk ENO la. letak dlm ayaq pastu dia dissolved pastu telan smpai habis. and that thing contains garam or to be precise 650mg of sodium chloride,375mg of pottasium chloride,725mg of trisodium citrate and 3.375g of glucose anhydrous. Jadi kalu sapa2 tba2 dehydrated kat skola,hampa buleh pi lab sat,pi mintak kat akak lab bahan2 ni and cubalah buat sendiri.  ORS tu stands for Oral Rehydration Salts. So benda tu utk elakkan aku dehydrated la. The doctor said for now jangan makan benda deep fried or oily. semua benda aku makan semua berminyak. Ayam goreng,telur goreng,sambal ke kari semua ada minyak. So tayah makan apa2 ah? aku makan roti sahaja. (terasa diri ini kurus). Tapi mmg aku tade selera na makan benda2 deep fried pun skang. terbayang wooo seksa sakit perut pagi td. now dah okay skit,but my tummy still sakit a lil bit.


jadi esok nak bangun pagi sbb ada kenduri kawin kat Kuantan. So doodles.

*malas na edit apa2 font tu. pandai2 ah korang rajinkan diri membaca font yg membosankan*