11 February 2012

The so called Unplugged competition :>

fuhh. tiring day.. -,- after a day spent at Sunway for dat friggin competition.
and yeah. we didnt won! LOL! but we did our best. bak kata Yeob before naik stage,
"watever happens after this,I had a great time wif you guys"
 waaa terharu la siakkk ;)

so the judges yg aku kenal is Aris Ariwatan. haaa. living legend of Malay oldskul icon. (^^)ok,so the competition is called "unplugged" but aku tengok ramai je band yg plug-in. :P lepas habis semua grup perform,baru Aris Ariwatan said this, "kami beri sedikit kelonggaran utk pertandingan Unplugged ini" =__= awh-kayy. tuka la terus nama pertandingan ni "battle of The bands" kan senangggg..ahaha. but it's alrite. we had a great time though :)
thanks MPSJ for organizing this major event! it was a great experience for all of The Kids (:

and yeah,i wanna thank Zic's parents for coming. Faizal and Iman. Dian and her friends. err did I missed out anyone? hopefully no. ouh2!! yg da text or wall or call or IM me to give some "kata2 smangat". Ain my dear cousin,Ad, Gallie ,Zizi, Budin Dut and Jo. thanks guys! Really appreciate it! :D and Kadir,eventhough u didnt come,I still wanna thank u for being such a nice guy to me. :) and Uncle Saifuddin(Tyra's daddy)!! thank you for driving us to Sunway Pyramid. Tyra's mummy also wished me all the best. siyes terharu, :') tidak lupa juga kepada my family,My daddy for picking us up at Sunway Pyramid, my mummy for the guitar bag, my adik (Suraya Latif) for waking me up and remind me that I have a competition to go to [didnt know u cared so much about it,adik.haha] and Azry. :). Cik Yan yg da bg moral support,tengs!mmuaah!! sape lagi. Ouh! Isma! the guy dat helped me a lot for the competition. but I didnt get the chance to meet him face to face. kitorang contact thru phone je. still,thnx bro! and for Yeob and Zic,u guys are the best!! :D Last but not least,thanks Allah for everything. Alhamdulillah. (:

fuh.dah macam award winner punya speech ni
 

# Aiman said after competition,dia proud ngn aku coz dah buat yang terbayek. menang kalah lain cerita. yang penting pengalaman. haha. mekasih la awak :)
[ayat standard klu tak menang.haha]

#best tengok "konsert" Adele ngan Tyra kat kedai speedy. had a blast! :D pastu pastu pastu. okeng. tatau na tulis apa dah. kbai.


10 February 2012

Assalamualaikum Rakan2 ;)

Ruzain Syahmi gayboy,aku sayang kau. haha
yaw aw awwww. \m/ 

jap iklan jap. while I was writing this,ada sorang budak yang tengah kena gantung asrama ni suro aku tulis pasal dia,dlm blog ni. do I have any other choice? haha so nak tak nak kena la tulis pasal monkey ni. na ckp psl apa eh? dia suroh aku cakap aku sayang dia. banyak lak cekadak dia na jual nama kat blog aku ni. hahaha, lantak ko la ruzain oiii. bukan ada orng na baca pun blog hampeh ni. ahaha. budak ni mmg kaki sakap (bodek) senior,lagi2 senior yg mmpunyai chromosome XX,atau erti kata lain,awek la. -,- (best tak aku gebang pasal kau ruzain?*evil laugh*) and just for the record,I was born in 1994,and him,1995. :P ouhya, aku tend to pronounce his first name,RUZAIN rather than Syahmi, sebab... entah. lagi best. ROOOO-ZE-YNNNNN. haa best kan?
 ok da abeh iklan. so sape2 na capap mcm Ruzain lagi bole infom me ;)


P/S: Jgn risau. budak gay ni bukan bf aku. he's just one of the human being-which for some reason I cant seem to understand-that is in my "Beloved-People-List". :) haa? ye. aku syg ramai orng. Family and Friends <3 <3 problem wif dat? B)


                       .:TIME TO GET REALLY SERIOUS NOW:.

u know dat feeling of wanting to let go but you cant? i know. sangat terseksa. 
dat pain u cant endure. just cant stand it another minute. but u still,cant let go.
Ya Allah. terseksa gila. i didnt know wat to do. i was sitting there all alone. trying my best to find a way to settle this problem.. The best consultant was is,My Mother. so I told her everything. i mean,EVERYTHING.
i laughed while telling her my prob,but deep inside I'm crying,reminiscing the pain I had,and still having.
ok,so lepas habis je citer masalah aku ni,my mum pun bagi nasihat paling berguna. dengan wajah cool and serious she told me this:

"tu lahhh. Mummy suroh minum air banyak2. makan ikut time. sayur jgn buang. dah jadi mcm ni kan susahhhh. terpaksa duduk kat jamban berjam2. Lain kali klu orang nasihat tu DENGARRRR"



*sighh* I hate vegetables!!! takpa. nnti aku cari pisang na bg setel masalah penghadaman aku ni.
dah 12.30 malam. mata tak ngantuk lagi. but I have to repair my biological clock ni. tak nak jadi kelawar,or burung hantu or apa2 yg sewaktu dgnnya. so,nite!

eh jap. 10th Feb 8.30mlm kat Sunway Pyramid,Orange Atrium. Meet me there. ;) bg support sket kat mmber yg pulun na masuk Pertandingan Unplugged Band. haha tak nak dtg sudah -,-

finally,night. Assalamualaikum. peace yaw. :D


09 February 2012

story of 8th of Feb in 2012

hmm. na start dgn apa? oh Bismillahirahmanirahimm :)

ok skang da pukul 4 pagi and masih ta tdo lagi. -,- tolong la biological watchhhhhh. aku na jadi normal!!
na tdo malam,siang jaga. pleaseeeee be normal back. :(

hari ni,er i mean semalam practice ngan Yeob an Zic.
practice utk apa? ada pertandingan unplugged band kat Sunway 10 Feb ni.
nervous siuttttt. ye ah. ktorang da ah baru je prektis dua minggu ni. klu tolak waktu sembang,solat,makan,transport dtg umah aku sume,kitorng bole dikatakan practice dlm masa seminggu la.
(gila -,-) daripada zero,hopefully klu tak hero pun ,kitorng bole jadi more than zero la kan :)
so ktorng kena main 2 lagu. satu instrumental,satu with vocal. so aku decide lagu instrumental i choose SINARAN by Sheila Majid. and for vocal ,mula2 nak main lagu This Love by Maroon 5,tp for some reason we changed our minds and tukar lagu Bulan Ditutup Awan. :D so esok,er i mean hari ni,ada taklimat kat bangunan MPSJ pasal pertandingan ni and cabut undi utk giliran. SIAPA NA PERGI DOWWWW -,- Zic ngn Yeob dua2 keja. aku tade transport. nak suro our so-called manager si Tyra tu,dia pun dua kali lima sepuluh dgn aku gak. so howwwww. :((

then td masa otw na hntr Tyra balik,aku terserempak ngn my dad yg baru balik kerja. jadi aku pun naik lif wif my daddy :) berikut adalah perbualan kami...

Daddy: so hows ur band practice?
Bella: *haa cuak2* err, emm. ok kot? i mean,a lil bit crack here and there,but we'll polish it up tmrw for the final touch.
Daddy:  hmm,klu na main prtndingan ni,ta semestinya terer main gtar trus menang. How u play wif the group     & harmonise wif each other is the real challenge. klu stakat terer main gtar but taleh na play as a band pun ta jadi jugak.
Bella: yeahhhh!! exactly! *tiba2 cam excited* u read my mind,dad. nak blend in the sound and keep up wif the same tempo sounds easy but agak susah na buat.I thought playing with a band wud be easier than solo. rupa2nya lagi tricky. *sigh*
Daddy:memang lahh.. main band lagi susah. part na masuk ngn na abeh tu. u have to play tgether for some time and really get to know each other. baru dpt keserasian tu.
Bella: yeah,u r absolutely right!

*ding!*lif bukak. okay. da sampai tingkat 22(bukan tingkat sebenar).

so far,aku tgk yg senang progress in every beat is zic la(eventhough he said,he's a slow learner-which is sooooo the opposite). maybe sebab aku pernah jamming ngan dia a few times or dia memang ada dat "natural talent" in music,dats y dia senang keep up. . ewahhh. haha. zic slalu dtg after Yeob,sbb dia dari klang kan. so a bit far. but still,klu tade dia,maka tak lengkap lah kami. ;) oh btw,nama grup kitorang "THE KIDS". ye la gelaklah, even ktorng pun gelak klu sebut nama grup ni. haha

Yeob plak? well,i knew him since i was 7.(best buli dia dlu sbb dia kecik,ouh wait.skrang pun dia still kecik,ok joking je yeob :P) last skali jumpa dia time drja 6. after all these years,skaranggg da umo 18,baru jumpa balik. :D and yeah,muka dia mcm kambeng na kena sembelih klu time praktis. tp dia praktis gakk. dia tak nak tunjuk la dia mcm bersungguh. hilang ke-macho-an dia nnti klu nmpk muka pulun. hahah tp Yeob still rajin dtg praktis and tinggalkan kerja dia. *sorry susahkan kau Yeob! n thnx for ur effort. :)*

Tyra,my dear Tyra. :) my ol best girlfriend.nuff said. :P (dia pun tak suka aku capap nama dia banyak2)


cakap psl band,tba2 tringat kat Tun Syed Band. :') yeah. dari kiri, Dut,aku,Diela,Pait,Nash,Harith and Ali. yg monyet tengah2 tu Naim. Harith ngn Ali sessionist blowers :) i rmmbered our quarrels klu na main apa2 lagu utk event.ye la. Dut(lead gtar) and Naim(bassist) tak sama genre ngan aku. Pait(drummer) and Diela(vocal) slalunya ikut je mana yg dominant. dorng malas na bertekak. Nash(keyboardist),sama gak ah mcm Diela ngn Pait. tp ikut mood dia gak ah.kdg2 klu dia join gak bertikam lidah na pilih lagu. tu pun sebab dia da bosan sgt duk diam. :P but at the end of the day,ktorng berjaya have fun and dpt some rewards. :) ingat senang ka na blend semua kepala2 jebon2 yg berbeza mazhab ni. Cikgu Suhaimee memang pro menyatukan kami semua. miss u guys :')

*P/s:after baca post ni,jgn ingat ktorang shuwit2 wif each other,sbb ktorng memang ta sweet langsung. -,- maki hamun dan caci perli semua bahasa kami dlm menyampaikan kata2 syg. haha. Tun Syed Band is The Best!! :D*


malam td, Azri Azizi kol.dia kata,--> kredit u banyak tak? cepat Super Saver ngn i.
Bella Latif--> mana ada bnyk dow. bape sen je. -,-
Azri Azizi--> eh ye ke? i tadi da share topup ngn u rm5 dow.
Bella Latif--> jgn menggebang la nyet. i ta dpt apa2 pun?
Azri Azizi--> serious laa. i baru share td? u ta dpt ke? ke i silap hntr ni? -,- check cepat.
*aku check kredit. RM0.68*
Bella Latif--> siot menggebang! bongok . haha
Azri Azizi--> betul la gila. i baru share td. eh jap i check. u ta dpt ke? ouhhh ,i lupa tekan butang 1. hahaha.
Bella Latif--> ngek. =___=" haaa. apa lagi, cepat share rm5! haha
Azri Azizi--> shit ahhh. baru na buat surprise kat u . -,- daaaa. i da share rm5. :)
Bella Latif--> u na kasi surprise ke??? awhh~ soo sweet :) ok2 i buat2 mcm terkejut k? ehem2, OMAIGODDD!! AZRI SHARE KREDIT! TENKIUUUUUU.. ahahaha
Azri Azizi--> bunyi tak ikhlas langsung.yela2. tengs -,- dah,cepat super saver. ^^
Bella Latif--> ok bos :D

jadi aku pun bersembang la merepek mengaban mencarut memuji sume satu set lengkap.
TAPI... Azuan Tarmizi kata dia na crita something kat aku. dia kol jap waktu aku gayut ngn Azri Azizi. tapi dia suro aku sembang dlu ngn Azri Azizi@Zizi. but afta that,aku try contact Azuan balik,tp dia ta angkat. hmm i wonder dia na crita apa sebenarnya eh? macam ada masalah berat je. :/ takpela. esok aku contact dia. so dats it for today. Wabilahitaufik walhidayah. Assalamualaikum Warahmatullah :D













07 February 2012

2012??!!! :D

ooooomaiiiigodddddd. first post for 2012. biasa ah. tulis guna pen dalam diary lagi best daripada menghadap pc na update blog and edit ape jadah sume utk impress orng.-,-.
budaya baru skarang kan. :)
phew~been busy wif other stuff this year. DAH HABIS SPM dowhh. haha
actually too much stuff to talk about. and now dah 5 o'clock IN THE MORNING.


maybe next time ah update. now warm up dulu.
pergh~ berpeluh dah ni type banyak2 ni. ok chow. :P