31 July 2011

from Penang to Puchong

Friday: 29th july 2011
yeayyy!!! balikk umah!! ok,first of all,da dua bulan ta balik umah. 2nd of all i have less than 48 hours je to be at home. u guys really shud be thankful coz ur school is very near to ur house. tapayah na whine kat ckgu smbil buat muka tosai basi.."alaaa cikgu,, sory saya dtg lmbt, rumah saya jauh.bas ada sejam sekali je.. :(" (ok,itu my script when i was in SMKPU(1) sebab bangun lambat and missed my school van) i have to spend 7 hours in train from penang to puchong. but those yg balik naik bas 5 hours journey je. yg naik flight plak 1 hour je. fuhh. gap yg berbeza. "baik balik naik flight je!" thats wat most of people said to me bila dgr about the long hour journey to go home when u only have 3days duration. but depends la. if at that particular moment,time is more important than money, may-be i'll take flight.tu pun IF u really have to arrive home like PRONTO bcoz ur goin to lose a million dolars if u dont. tapi in my case now,I wont lose anything klu spend 7 hours in train. in fact, I got plenty of comfortable time to revise n study bcoz trust me,it's a condusive environment. dlm train ada toilet,ada beautiful view,air-conditioner,cushioned seat,nice movie(yeah!),cafeteria. everything u need is actually in the train. awesome kan? ouh! my dearest sistah-Lyana Natasha ada jugak. but kitorang dlm different koc(gerabak). she hated her koc so much. biasa la. orng kaya naik koc yg 1st class. aku biasa naik yg middle je. orng kebanyakan la kan. (sedar diri,ok)and so she went wif her face to her koc.
<-this was her face. HAHA ok. maybe tade la seteruk tu. ade skit la. back to my journey. everything was fine smpai pkul 4.30 ptg kot. the train stopped suddenly in the middle of nowhere kat atas bukit.all u can see is hills and trees. o-kay.something's wrong. 8 minutes gak the train hanged there. rupa2nya enjin prob. cuak gak ah. brrr~ then smpai dekat ipoh. ada couple ni naik. a petite girl and a guy. nmpk biasa2 je. smpai tren tu gerak. depa dok romen plak...!! wattafak?! aku da la tgh hafal ayat hafazan time tu. dorng bole dok buat aksi New York plak kat dlm train ni. klu na diikutkan na bca kuat2 je surah al-mukminun ni. bagi dorng terasa skit,tapi fikir2 balik,klu dorng ta trase,takut orng fikir aku riak plak. so aku bersin,and sebut alhamdulillah kuat2! tatau ah dorng dgr ke tak. bangang ah! babibabibabibabibabibabibabi...ish! sula sorng2 baru taw!!(ye2,aku ta patut mencarut,sory)mampos ah pasal dorng. mls na story pnjang. korng pikir2 sndiri je la. kat sbelah aku ni,ada sorng pakcik. dia nmpk letih sgt. naik2 tren je terus tdo. smpai dlm pkul 8 mlm cmtu, ada orng kol dia. Kuat plak ringtone pakcik ni. memang mcm emergency alarm yg kita dgr klu ada fire drill. pergh~ berdesing telinga. pakcik ni tgk screen fon dia. tak angkat? mmg laa fon tu berbunyi 5-6 kali, ta angkat jugakkk. aku pun mmberanikan diri tnya pakcik tu,"pakcik taknak angkat ke kol tu?" (kot2 la dia ta reti guna fon kan.) pakcik tu kata,"takk. ni panggilan dari pakistan ni," aku mcm ,"=_=' pakistan?? pakcik ni betul ke tak?" then dia tunjuk fon dia,mmg no fon foreign pun. buakn sini punya. ok,aku percaya. so aku buat dunno je la. si kapel bangsat dua ekor ni ta abis2 lagi romen. bole tuka tempat duduk plakk..yg laki duk side pompuan,yg pompuan duk side laki. amboii. melampau la ni. klu na buat sgt,cari la koc yg jenis bilik tu. jgn ah amek tiket yg seat mcm ni. bangang.mngganggu ketenteraman awam sungguh. (ouh! koc train yg jenis bilik punya tu mmg grand!) so aku ignore si bangsat2 tu,and proceed dgn physics aku . tgh khusyuk membaca ni,pakcik td tu tanya aku. PAKCIK: u ni still study ke? BELLA: yup. baru form 5 . (senyum) PAKCIK:study kat mana? (muka serius. takutt) BELLA:Penang (still senyum) PAKCIK: then y r u heading to KL? BELLA: bcoz i'm goin back home? PAKCIK:ouhh. i see. BELLA: yeaaaa (senyum lagi lebar. ) then aku diam. pastu dia open story. ok.here's the nice part. dia crita pasal y dia taknak angkat call td. it happens that yg kol tu,a women.takkk. bukan janda dia. penyewa rumah dia dulu. haa,. pelik tak penyewa rumah na kol tuan rumah? patutnya tuan rumah yg kol penyewa kan? mintak hutang kan? Long story short,rupa2nya perempuan tu orng Terengganu. Lawyer lulusan UK. ada anak laki sorng,umur 7 tahun. ada kat pakistan mintak tolong pakck tu bwk dia balik ke Malaysia. sebab dia ikut suami baru dia(seorang warganegara pakistan naik motor jual karpet) balik sana. mesti pelik kan? mcm mana lawyer bole kawin ngn foreigner yg dtg sini jual karpet. she was deceived wif his sweet promises that he is rich,ada swimming pool kt rumah,ada kilang karpet n muka dia yg ala2 Khan2 tu. hishh. pnjng la cerita nya. nnti aku smbung. so the moral of the story is,"think before you act,coz watever you are doin is not goin to give an effect on u,alone. it revolves around u,innocent people might get into trouble too." like her 7 year old son who is suffering there wif little food n money.

smpai da kl sentral,daddy,diana n suraya is waiting, :)
kt rumah ada mummy,pok ady,cik mas,ayah su n baby dija. :D

na tulis untuk hari sabtu mcm malas la plak. bcoz i have to pack sebab na balik penang da esok. oh tak. lagi 4 hours from now la.(jam skang pukul 4.52am) sigh.. time flies vey fast,man. so, yeah. till we meet again. :)

P/S: rabu ni i'm sitting for my trial. early? yeah. semua SBP kat Malaysia mcm tu. -,-
so pray for my success. thnks <3

** nmpk dari cara aku tulis pun tatau, i have too much to say but too little time to do so. gudluck getting ur eyes to read between the lines ! :D **