01 April 2010

BRAINWASH..

pergh~hari tu kena brainwash ngn akram. gile la wey. habis-habisan kena cuci. hahah..mkn dlm la siott.. so,izinkanlah aku mmbebel kt cni. stengah jam je dpt ckp ngn dye coz dye topup rm5 je and aku mls na tnggu dye buat super savers and dye suro abiskan je terus. jadi,sembang2,borak2,gelak2,carut2,kutuk2 ape sume jd terluah la segale rahsia yg tersimpan slame ni.hahah.tp actually day after day,time pass away.ok la kot. ktorng lg rapat.:D <33

nyways,esk aku perform,wohoo! cuak2. and tadi si amm kata na kol coz ade crite panas..i wonder wat..td baru buat fb,so cam noob gle.and ape lg eh..jap2..er,ouh ya. A friend of mine,ade bg poem ni.cambest la.so i decided to publish this.:)

saudaraku banyak yang ditindas.
ditindas di rumahnya sendiri,
dimana tumpahnya titisan darah yang pertama,
mereka bagaikan cebisan dinding bangunan yg runtuh,
yang menghempap saudaraku ini,
aku berdiri disini hanya mampu melihat,
aku tidak punyer kuasa untk mengahalang,
wajah mereka nyata mahukan kebebasan kemerdekaan,
mereka yang punya kuasa di tangan seolah-olah bodoh,
hanya menurut kata si telunjuk,
ade tersirat di lubuk hati,
ingin menegur si pengikut bangau,
tapi takot tidak dinampaknya diri ini,
takot nanti dikatakan si bangau,
aku ini hanya lah si kelibat sahaja,
kelibat ini hanya mampu berdoa saja...

by:white shadow

Esok stayback,brtugas kt library,Rabu ni g ioi mall,ade bowling,ktorng organize,den lepak ngn Zic perhaps,and ape lagi..

ouh.homeworks!bye.:)

31 March 2010

FUCKER.

penat la siallll.. dis week.satu mnggu ta masuk klas,mggu dpn BM week,pastu BI,pstu Mnggu Pusat Sumber.ouh shit.keje aku brtimbun mcm nasik.babi ah.

ckp psl minggu BM esok ade audition prtndingan nyanyian lagu klasik/puisi/seloka ngn tah ape kjadahnye lg.ayda baru suro aku dgr satu lagu cool ni. "bulan ditutup awan"..oldskul gler song ni.so,aku ingat na gne song tu je uh.lg satu prob,aku mls na bwk gtar esk.so,tgh cari orng yg brmurah hati na sponser gtar beliau. pastu na kena cari aznul lg,ckgu Rasyidah na jmpe.da ah si aznul ni da abis skola,nombr dye plak tuka2,mmg payah ar na jmpe.=__= aku still tgh cari dye now.

ingat kan hari ni,tayah ar stay back,tgk2 ade meeting librarian..mummyy... penat..:"(
haha.yg klaka nye,ktorng 4 orng ade la ckgu lantik AJK2 ni en,aku cm biase dpt Sirkulasi/circulation>> peminjaman dan pemulangan buku.(woot woot!) jema jd AJK pengurusan bahan.hahaha,ta letih plak.tyra ah best,jd AJK keceriaan Pusat Sumber.bahhahaha. mmg semat ah.klu library nmpk dull je,so bole kutuk dye.haha.XD yg palinggg best skali is ayda. dye dpt AJK papan.=___=" hahahahahaha. tape babe,keje ko senang gle.ko hias papan kenyataan je.haha.mmg letih ar.tnggu bas pkul 3ptg.smpai umah 3.30ptg.pastu tido,maghrib baru bgn.aku tayah solat en,sbb 'Holiday'.:D pastu aku kluar bilik,ade nmpk rmai orng kt ruang tamu.aikk?? ade knduri tahlil ke?? aku amati btul2..oooo.makcik2 aku,pakcik aku,spupu2 aku dtg dr perak,na anta Sufi(anak pakcik aku) ke airport.smntara tu dtg lepak uma aku dlu.
Sufi ni best siot.dye study kat Jepun @ Japan.haha. aku ingat na suro dye kim slm kt Genji Takiya ngn Maria Ozawa.tp cm segan ah plak.:P

ntah mngape,saat aku menaip blog ni,aku tringat satu scene dlm kreta ngn farid n aeit. time tu aku ngn farid kt blakang. si aeit ni kt tmpt duduk driver ni laa. den dye suro farid cari earphone.
Beliau pun mgikut la printah aeit ni.duk selongkar beg aeit,ta jmpe2 earphone yg diminta.farid says,"aeit,aku jmpe cable USB je,"sambil mngeluarkan kabel USB tersebut. Si aeit ni cm biase ah mncarut2."kalau aku jmpe mcm mne??"aeit grab beg dye fom farid n dgn selambe kluarkan henfon dye sambil brkate,"aku belek skali je,trus jmpe" aku ngn farid cam>>=___=" td ko suro cari earfon kan cb?? pastu dye kata,"aku nak henfon kan.." babi btul.dye na henfon,pastu suro farid cari earfon.mmg mncetuskan pergaduhan ah.hahah X'D

and now,aku kne siapkan keje skola yg agak bnyk mcm telur siput babi.so,chow:D

p/s:boring da on9.si akram pun dah tak on coz ta bayar bil telekom. :|

28 March 2010

money datang,money pergi.oh cintaku! :'(

wohoo!! smlm amik duit!! d$_$b btape bahagianye saat mlangkah kaki ke atas stage utk menerima duit itu.waaa!!!! rm60 je??! =_= 50/50 kecewa. ckgu crite lebat je dlu,"klu kamu rmai dpt straight A pmr,sy naikkan insentif utk kamu." ingatkn naik smpai rm100 ke..ni Rm60 je??
huh..tape la.bersyukur je la..

dat special morning,aku jmpe all of my bestest fren yg da prgi mninggalkan kami.Antaranya,President Hariz,adik beradik aku,Hadi Upin and Adib Ipin,Ali,Syu Capang(sory syu),Iffah!!!! :D gosh! how i miss em sooo much.. 3 years wif em,it's not a short period ok? losing em is like losing apart of me.but eventually,as time passes,i start to let em go.:) in a good way lah.
bla bla bla.sume da amik hadiah.ktorng decide na lepak.adib ngn hadi kata na ajk g IOI Mall.mcm cibai jee..aku cam mls na g sne,So,ktorng decide breakfast kat Bravo's.

ktorng naik kreta dr skola ke restoran Bravo's. boys dtg kemudian,jalan kaki..huhu.but yg dtg pun Adib,Hadi ngn Hariz je..bla bla bla.mkn,minum,lepak,sembng,amik gmba.dady aku smpai. waaah~tapyah balik naik bas.woot woot!

den ptg tu jamming.ngn areen,aznul,hanafi ngn ape tah nme bdk tu.aku ta tau.lpe na tnye. best gak lah. but cam babi,aku kena electric shock.fucker nye mic murah. sial betul. sakit bibir aku kena shock.pastu lau aku pgg mic,den pgg gtar,pun kena.even pgg areen yg sdg pgang gtar pun kena shock.sampai terpelanting lah aku pgang mic uh.naik kebas jari jemari dan bibir aku ni/cam sial sial sial.

abis je jamm sejam,aku hulur la kt abg tu rm30.pastu abg studio tu buat muke toye.aku tnye ah,asal bang?ta cukup? den dye kata ,"tak." aku terkejut mcm beruk jmpe kasut converse. pastu baru la dye huraikan,"sejam da naik rm35,pastu korng gne drumstick tmbah rm3,td mmbe adik bli pick rm1.80..smua skali RM39.80." APA BABI INI?? sejam jamming na dkt RM40??? die mothe fucka!! babi betul. lps ni aku mls na jamm situ lg. aku pun pulang dgn prasaan marah dn carut2..nasib si akram kol,so,bleh la dye temankan aku carut.tadelah aku ckp sorng2 otw balik tu kan. disebabkan rumah aku dkt ngn studio tu,so aku menapak pulang keseorngan. smbil jln kaki tu on the phone ngn akram smbil minum air soya sambil mencarut psl studio tu.haa.sape kata kaum perempuan tableh multitasking??huh??

mcm biase,balik.on9.ym,ms,fb,tumblr,youtube,formspring etc. den ade lak kisah best ni.ade satu band,add aku kt myspace music.lagu2 dye pun cambest.genre garage rock n roll. BENGSHEWEN.unik kan??hahaa. Kulu,the manager,bg nmber so snng cntact.den jmput prform Lepaq Cafe..waaaa.mcm best.so,insyaAllah aku perform kot.cam sronok je.(haha.sory cam batak.but na buat mcm mne.excited.)

jd,aku dah pnat mmbebel.da abis bntai maggi mee.wassalamu..